Rear Hatch Lock

BCXterra Nov 28, 2019

  1. BCXterra

    BCXterra Bought an X

    Messages:
    78
    Having a bit of issue with my rear hatch lock.

    Key fob will unlock all other doors, but only partially releases rear hatch. I pull the handle and it opens about 1/4”, if at all.
    If I shut it again and unlock with the key it works fine.
    Has anyone else had this happen. Any ideas before I tear into it and try to figure out?
     
  2. KC!

    KC! Bought an X

    Messages:
    142
    It sounds like a connection issue to the actuator, almost as if it’s not receiving the necessary power to fully release the latch.
     
  3. Ocala X

    Ocala X Test Drive

    Messages:
    34
    Location:
    Middleburg, FL
    Yeah, mine does that too...it has for years. It just doesn't bother me enough to do something about it. Please let me know what you find out...I'm curious if it's an easy fix or not. I've always lean towards the side of it possibly being gummed up.
     
  4. harryron

    harryron Titan Swapped / SAS'd Supporting Member

    Messages:
    7,506
    Location:
    ohio
    Mine did that I sprayed it with penetrating oil then greased it, has been working flawlessly every since.
     
    BCXterra likes this.
  5. Bklyn.X

    Bklyn.X Sliders Supporting Member Founding Member

    Messages:
    832
    Location:
    Brooklyn, NY
    Yes ^
    I cleaned mine with electric parts cleaner then sprayed it. Fixed.
     
    BCXterra likes this.

Share This Page