Idle problem

Cooky8 Aug 27, 2019

  1. Cooky8

    Cooky8 Test Drive

    Messages:
    19
    Its started quickly to have trouble lol. About 2h after I test drived it and bought it. The motor was working fine, idled like 1h in the morning They had to boost it to start and tried to charge the battery (they changed it afterward for a new one) and it was idling fine. Purring in fact.

    I'm driving away from Canadian Tire, after driving around with it in the city for maybe an hour. Stop and go, no worries. At the light, I brake, the engine start to idle then.. died. I had to restart, put it in neutral and idle it at 1500 rpm to keep it running. Drove it home. No worries on the road, worked just fine. Back home I waited an hour then went back to the city. Drove finex the 2 stops sign I had to break for before the highway were ok. Drove 35min, first light in the city, tried to die on me.

    What the hell?
     
  2. Prime

    Prime Some Kind of In Charge? Admin

    Messages:
    36,850
    Location:
    Denver-ish
    Sounds electrical. Possibly distributor. They're notorious for going bad.
     
    Cooky8 likes this.
  3. Cooky8

    Cooky8 Test Drive

    Messages:
    19
    Any visible sign of them being faulty? In the cap I mean? First time working on one
     
  4. Cooky8

    Cooky8 Test Drive

    Messages:
    19
    I've changed the oil and the problem drasticly lowered. Maybe it was just that, too much old oil gunk in the system.
     
  5. Xterrorista

    Xterrorista First Fill-Up (of many)

    Messages:
    240
    Location:
    Aurora, CO
    Ehh, I think slowing down after the oil change is/was coincidence.. I'm no mechanic tho.

    Is the check engine light on? Any codes?
     
  6. Cooky8

    Cooky8 Test Drive

    Messages:
    19
    When it dies off it was giving me the oil light.
     

Share This Page