1. With the change in forum software we are no longer supporting Tapatalk. Please check us out on your mobile browser, we think you'll like how the site works.
    Dismiss Notice

A/C Condenser or missing condenser fan?

Neogixxer Mar 29, 2017

  1. Neogixxer

    Neogixxer Test Drive

    Messages:
    17
    Location:
    Vegas
    Summer's coming up, in Vegas u need a great running A/C. Last year I notice that with the A/C on at idle my X would start to over heat. Once I started moving, the temp would go down. This is only with the A/C on. With A/c off the car ran great.

    So last summer I changed out all the A/C lines cause it had a leak but noticed the problem above. On top of that the Xterra didn't seem cold enough, then again it gets like 112 to 118 up here.

    I could not visually find any leaks on the condenser and the A/c doesn't blow extremely cold. Another thing I notice was a missing bolt where I pretty sure the condenser fan use to be. So should I opt for a condenser fan or condenser its self. I know some models didn't come with a condenser fan. My X is a 2002 SE 4x4
     
  2. Muadeeb

    Muadeeb Bastard Admin from Hell Admin

    Messages:
    14,415
    Location:
    Dallas
    Check your coolant level. You mentioned the temp goes down when you start moving; try revving the engine to 1500-2000 while stopped to see if that lowers the temp. If it doesn't, then it's probably the fan clutch. If the truck get too hot the AC will shut down to keep from overworking the engine.
     
  3. Prime

    Prime Some Kind of In Charge? Admin

    Messages:
    28,653
    Location:
    Portsmouth, VA
    Yeah, as Deeb said, check your coolant level and even if the radiator is full burp the system.
     
  4. Neogixxer

    Neogixxer Test Drive

    Messages:
    17
    Location:
    Vegas
    yah its topped but I haven't burp the system yet, ill give it a try.
     

Share This Page